Каталог за

Каталог за и стройтелни услуги

Propolis 500 мг - 100 капсули /Прополис/

Propolis 500 мг - 100 капсули /Прополис/

➡ Противобактериално средство
➡ Укрепва имунната система
➡ Подобрява чревната флора
➡ Унищожава бактерии, гъби и вируси
➡ Срещу простудни заболявания

Прополис (Propolis) или пчелен клей е смолисто вещество, което се отделя от растенията върху младите пъпки. Растенията непрекъснато са изложени на вредни въздействия от околната седа – слънчева радиация, бактерии, плесени и други неблагоприятни въздействия, които им вредят. Прополис (Propolis) се отделя от растенията като защитно средство срещу тези вредни въздействия с цел те да предпазят своята цялост и здравина.

Прополис (Propolis) съдържа флавоноиди, органични киселини, алдехиди, аминокиселини, микроелементи и минерали. Пчелите събират прополиса от младите пъпки и от обвивките на поленовите зърна, примесват ги със собствени секрети и ги внасят в пчелното гнездо. Те използват прополиса за дезинфекциране на пчелните килийки преди пчелата майка да снесе яйцата в тях. С прополис те обвиват и навлезли и убити животни, които немогат да изхвърлят навън с цел да не се разлагат и замърсяват гнездото. Прополис се използва от пчелите да поддържат постоянно стернилно пчелното гнездо.

Поради силните си дезинфекциращи свойства, Прополис (Propolis) се използва срещу простудни заболявания, дезинфекциране на рани, язви и др.

Поради изключително силните бактерицидни и дезинфекциращи свойства, прополисът, още от дълбока древност е използван за лечение на простудни заболявания, рани, язви и др. болестни състояния.

Прополисът притежава широк спектър на въздействие върху целия организъм. Едновременото прилагане на прополис с антибиотици усилва действието им, като запазва собствената чревна микрофлора и предпазва от дизбактериоза в червата. Той задържа развитието на много видове бактерии, убива повече от 100 вида бактерии, спира развитието на вирусите, спира развитието на гъбите, обезболява, противовъзпалително, противотуморно, противорадиационо, забавя стареенето на тъканите и т.н.

Много важно свойство на прополиса е, че не унишожава нормалната чревна флора, усилва имунитета, намалява съдържанието на холестерола в кръвта, действа капиляроукрепващо - при кървотечения от носа и венците.

Чрез Propolis от NOW® Foods вие ще усетите многобройните здравословни ползи на това „чудно“ творение на природата.

Начин на употреба: 2 капсули, 1-3 пъти дневно

(0 stars )

Публикувано от Хранителни добавки,


..